Smartlog v3 » Livet som Iduna » Opskriften på depession
Opret egen blog | Næste blog »

Livet som Iduna

Uden filter... (næsten)

Opskriften på depession

4. Jul 2007 10:47, Iduna

Fr. Møller, skrev i en kommentar:

Du kommer op igen, Iduna! Statistikkerne siger, at hvis medicinsk behandling virker, varer en depression tre-seks måneder. Uden medicin typisk - og sjældent mere end - et år. (Det forudsætter selvfølgelig, at depressionen er det, man tidligere kaldte “psykogen”, altså ikke en kronisk lidelse).

Det får mig til at tænke på den første samtale jeg var til. Efter at dette mareridt var brudt løs. Ikke samtalen med lægen, som jeg har omtalt tidligere, men den første samtale med psykolog. Det var min psykologiunderviser fra seminariet, som tilbyder hjælp til studerende. Jeg havde skrevet til ham, lige som til mine andre undervisere, hvorfor jeg ikke kom til undervisning i perioden. Og han svarede, at han mente, at jeg skulle komme til en samtale hos ham hurtigst muligt. Det gjorde jeg så.

Det tog lidt tid at få hul på det, men efterhånden begyndte ordene at komme… Om barndom, tabet af min far, forholdet til min mor, til min søster, sønnens fødsel, flytninger, uddannelse, skolegang osv.

Hans svar var, at det netop var opskriften, eller en af opskrifterne, på en depression. At det gode ved depressioner var, at man kunne arbejde med dem og oftest komme ud af dem. At det i reglen to disse 6-12 måneder, men at når det havde været længere undervejs, var det sværere at sige.

Der er nu gået knap 5 måneder siden jeg var til samtale ved lægen, siden jeg begyndte at få medicin. De nye piller jeg får “efexor” lader til at have en virkning, men det føles som om der er lang vej frem endnu. Så frustrerende.

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Fitness

Pris pr. gang til nu : 63,55

Træning : 5

Wellness/svømning: 6

Hold : 0

CountersTags

Arkiv